Naša priča je počela 1950. godine, priča o dvije odvojene kompanije koje su se ujedinile pod  jednim brendom, Öğretmen Çorap, 1970. godine. Nakon toga usledilo je lansiranje našeg proizvodnog pogona u Bairampasi, Istanbulu i završna faza našeg procesa se desila kada je 1984. godine Öğretmen Çorap zamijenjen sa Pentijem. Tokom godina nastavili smo sa razvojem kroz proizvodne i maloprodajne aktivnosti, proširujući našu ponudu čarapa namijenjenu ženama i djevojkama uključujući i muške čarape, kućnu i sportsku odjeću, kao i intimnu liniju i liniju kupaćih kostima.Trenutno imamo ukupno 300 prodavnica širom Turske, 106 radnji u 29 različitih zemalja i izvozimo u 43 zemlje. Broj radnji je u stalnom porastu i dopunjen je prodajnim kancelarijama u Velikoj Britaniji, Rumuniji, Ukrajini i Španiji. Penti nudimo ljudima različite nacionalnosti širom svijeta, posebno u EU, na Balkanu, u zemljama Komonvelta i u zemljama Bliskog istoka i sjeverne Afrike.

Ova dostignuća i stopa rasta privukli su pažnju stranih investitora, što je rezultiralo partnerstvom u 2012. godini sa Carlyle Group, jednim od najvećih svjetskih preduzetničkih kapitala, što predstavlja još jednu prekretnicu prema našem cilju stvaranja globalnog turskog brenda. Naš cilj je da nastavimo sa jačanjem naše liderske pozicije na tržištu čarapa i ostvarimo isto vođstvo u maloprodaji intimnih i plažnih odjevnih predmeta.

Penti je drugi najveći proizvođač u Evropi, kao i proizvođač nekoliko svjetski poznatih brendova.

Posljednjih godina, potvrdili smo našu vodeću poziciju u proizvodnji čarapa, programa za plažu i intimnog rublja. Naš cilj je da učvrstimo poziciju na međunarodnom tržištu, kao i da održimo naš novi koncept Penti Young, čija je ciljna grupa djeca i tinejdžeri.

Ulažemo napore kako bismo zadržali vodeću poziciju na međunarodnom tržistu u grupi proizvoda po kojima smo izuzetno prepoznatljivi.

NAŠA VIZIJA

Budući da smo jedan od tri vodeća brenda za proizvodnju donjeg veša u Evropi, sto je dokaz našeg kvaliteta, jačamo i čuvamo našu poziciju na tržistu u kontinuitetu.

NAŠA MISIJA

Želimo da budemo izvor povjerenja, divljenja i sreće za naše potrošače. Sa našim proizvodima, obogaćujemo ženama život čineći ga ljepšim i prilagođavajući proizvode kako bi se one osjećale posebno.

Želimo da nadmašimo očekivanja naših potrošača.

Naši potrošači u kontinuitetu izjavljuju da je Penti brend prilagođen upravo njima.

Kontakt: +382 20 281 177

Website: www.dama.me

 

PROMO VIDEO